18:30

Stuguns BK

Referat: Tandsbyns FK - Stuguns BK

Tandsbyns IP

Tar lite tid att samla alla intryck och tankar efter denna dramatiska tillställning på Tandsbyns IP. Matchen började i strålande sol, en fin fotbollskväll med extra krydda med tanke på avslutningen som gick i Stuguns favör med många hinder på vägen.

SBK öppnade matchen bättre än på länge där vi spelade fotboll som vi ska göra, men det blir ju inte alltid så.

Vi skapade fina anfall från försvar, mittfält och avslut, skapade även ett flertal hörnor.
1-0 till Stugun i minut 11 gm Simon Jonsson på nick, inspel från högerkanten av Kalle Sandelin. Glädje på bänken förstås.
2-0 i minut 13 via en bollvinst på Mittfältet, spel ut till Simon Jonsson på en fin yta, som satte bollen i bortre burgaveln från höger. Stort jubel igen på SBK- bänken.

Tyvärr kunde Tandsbyn reducera till 1-2 i minut 16 gm Edvin Johanesson på straff. Efter det så kunde Tandsbyn jämna ut spelet skapade en del farligheter men 1-2 till Stugun stod sig halvleken ut.

I halvtid så pratade vi om att verkligen ge allt och kriga till det bittra slutet i denna 6 poängsmatch!!! Vi behövde en seger nu.

2a började första 20 min med en konstant Tandsbypress som jagade kvittering förstås.
I 58 min kom följaktligen den till 2-2 gm Filip Finke efter ett fint anfall där han blev frispelad framför mål.

2a halvlek betydligt tyngre för Stugun men viljan att vinna fanns där hela tiden. Målchanser skapades åt båda håll och det blev mycket kamp.

I den 73e minuten kunde Leo Lindberg ge Tandsbyn ledningen, 3-2 ett mål som påminde om det första där SBK blev överspelade. I det läget kändes det tungt måste erkännas.

Men SBK höjde sig och kunde vinna boll och skapa målchanser och flertal hörnor som kunde resulterat, sjukt nära mål flera ggr. Glädjen stod i fokus när vi kunde göra 3-3 efter en hörna igen. Mycket strul och köttigt framför mål kunde Karl Sandelin göra mål på ett dramatiskt sätt, tror den tog på armbågen och in i mål!! Tack domarn för att du inte såg.

Sista 5 min va en rysare på hög nivå. Efter en ny bollerövring på mittplan kunde Simon Jonsson göra 3-4 till Stugun, upprullning, inspel från högerkanten från Sandelin , fick han i stort sett öppet mål. Iskallt av Simon, som gjorde hattrick idag och blev stor målhjälte i Stugun. 3 mål!

SBK fick dessvärre avsluta matchen med nio man efter två röda kort.

Resten av matchen var bara kriga och kamp mot klockan där vi faktiskt var kyliga varje gång vi vann boll. I 93 min blåste domaren av matchen och vi tog säsongens sjunde seger.

Lagledare Petter Andersson tyckte att hela laget ändå ska ha beröm för kriget och hjärtat för klubbmärket idag. Kan bara instämma. Enligt Petter :
Spelare som stack och gjorde det bra: Kalle Sandelin, Nils Jonsson i backlinjen samt förstås 3målsskytten Simon Jonsson.

En nöjd tränare Ante Jacobsson framhöll också mittmittfältet Johan Östlund och Douglas Lundqvist som slet som djur och krigade hela matchen.

Glädjen i omklrummet gick inte ta miste på efter matchen. Det jämnar ut sig med tanke på flera uddamålsförluster i slutminuterna tidigare matcher. Måste säga att Stugun har en förmåga att aldrig ge upp, Vi tar våra poäng här och där. Tre vinster, tre förluster hitills i höst, det är starkt av SBK ändå med tanke på den totala träningsmängden. Två pass i veckan handlar det om. Alla som spelar i Stugun ska klara av detta, så enkelt är det bara.

Match mot Ope hemma nästa fredag! Innan dess träningar där vi måste samla ihop oss och verkligen ladda ordentligt, men hemma är vi rätt vassa och ska göra allt för att störa Ope som är favoriter förstås.

Måste berömma lagledare Petter Andersson som lägger ned ett stort jobb att få ihop laget till varje match och en avbytarbänk nu pga skador, sjukdomar etc. Idag var inga spelare från Ragunda tillgängliga men vi var 16 spelare ändå.